Het is buigen niet barsten
antenne rotterdam

veerkracht carnisse

jfmamjjasond
1610151923283237414550
2711162024293338424651
3812172125303439434752
49131822263135404448
514273649
week 52 | vrijdag 27 december 2024 15:44 uur | 0 bezoekers


Koude vegetarische Borscht

Tania met kom soep

Gezellig

Koude Borscht op de Carnissetuin

In de zinderende zon, draait de Carnissetuin aangepaste uren. Bijna klaar met het werk werden we met een heerlijke lunch verrast door onze nieuwe bezoeker Tania uit Wit-Rusland.

Ze had een traditioneel Russisch gerecht gemaakt; Borscht oftewel rode bietensoep. Dit was overigens een koude, frisse variant. ''Warme Borscht'', stelt ze, ''is veel ingewikkelder om te maken''. Desalniettemin was het heerlijk verfrissend, nooit geweten dat soep zo dorstlessend kon zijn. Een ware traktatie die alle hardwerkende, oververhitte vrijwilligers goed konden gebruiken! Nieuwsgierig? Hieronder het recept:


 


Recept vegetarische koude Borscht:


- 500gr bietjes koken in de schil voor 15 min, voorgekookte mag ook als het seizoen er niet naar is


- pan water aan de kook brengen met snufje zout en zodra het kookt van het vuur halen.


- De bietjes raspen en in de pan met heet water stoppen en laten afkoelen en een nachtje in de koelkast.    Hierdoor wordt de rode kleur bewaart.


- vervolgens na smaak citroen of azijn aan de soep toevoegen, gekookt ei in blokjes, lente uit en komkommer in blokjes.  Komkommer maakt het lekker fris.


- garneren met bieslook en wat creme fraiche en smullen maar!


 


 


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @vcarnisse