Het is buigen niet barsten
antenne rotterdam

veerkracht carnisse

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 49 | zaterdag 7 december 2019 04:50 uur | 0 bezoekers

AZ-Update

Sinds februari 2012 wordt gewerkt aan een duurzaam behoud van AZ voor Carnisse. Maar wat is nu eigenlijk de status rond wijkgebouw Arend & Zeemeeuw? Is het te behouden? En zo ja, hoe?

 


Sinds februari dit jaar is een (wisselende) groep van bewoners, professionals en ambtenaren actief bezig om wijkgebouw Arend & Zeemeeuw te behouden voor de wijk Carnisse. Sindsdien is er veel gebeurd, dus hoog tijd voor een update.

De eerste periode hebben we ons vooral toegelegd op de vraag: moet AZ überhaupt behouden blijven voor Carnisse? En zo ja, waarom? Die vraag bleek unaniem en vol passie met een ‘ja’ beantwoord te worden en ook de ‘waarom-vraag’ hebben we inzichtelijk gemaakt.

Vervolgens hebben we ons als actiegroep bezig gehouden met de ‘hoe-vraag’. Die bleek helaas veel moeilijker te beantwoorden. Van wie is het pand? Wat is het financiële plaatje? Wie is aansprakelijk voor beheer en onderhoud? Hoe moet een toekomstige programmering eruit zien? Wat komt er allemaal kijken bij een bestuur? En ga zo maar door. Nu de antwoorden op veel van deze vragen helder zijn geworden, kunnen we ons opmaken voor de volgende fase.

Het is inmiddels duidelijk dat er een reële kans bestaat dat AZ heropend kan worden. Daarvoor zal echter wel een nieuwe stichting opgericht moeten worden. De grond onder AZ kan gehuurd worden van de Dienst Stadsontwikkeling. Dit zou een nieuw op te richten stichting moeten doen. Een stichting die geaard is in de wijk en zich in wil zetten voor een duurzaam voortbestaan van een multifunctioneel AZ.

Maar hoe zit het nu met de kosten? De intentie is uitgesproken door de Buitenschoolse Opvang en de Voorschool om in AZ te blijven. Dit houdt in dat de kosten voor de grond ongeveer gedekt zijn. Maar daarmee zijn we er nog niet. De kosten voor energie, water, beheer en onderhoud moeten vervolgens opgevangen worden door de verhuur van de overige ruimtes. In de afgelopen maanden hebben veel partijen en individuen aangegeven dat ze ruimtes willen huren, maar nu zal moeten blijken hoeveel van hen dit ook echt willen.

Het streven is om in het nieuwe schooljaar (september) een vernieuwd AZ te heropenen. Voordat het zover is, moet er nog veel gebeuren. Het belangrijkste is het oprichten van een stichting/bestuur, het inrichten van beheer en onderhoud en het werven van vrijwilligers. Dus laat ons aub weten, als je/u:
Vervolgens is het cruciaal om deze interesse om te buigen in actie. Alleen dan kunnen we gezamenlijk een vernieuwd AZ onderdeel maken van Carnisse. Dus bij deze een oproep aan iedereen om op te staan en mee te doen.

Om deze interesse kenbaar te maken kunt u contact opnemen met Frank van Steenbergen (Veerkracht Carnisse). Ook als u meer informatie wilt ontvangen kunt u bij hem terecht.


 


Contactgegevens:


Frank van Steenbergen
telefoon: 010-4088777
e-mail: vansteenbergen@drift.eur.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @vcarnisse