Het is buigen niet barsten
antenne rotterdam

veerkracht carnisse

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 46 | zaterdag 16 november 2019 22:08 uur | 0 bezoekers


Bron: Charlois Magazine

De daadkracht van een ondernemer én bewoner van Carnisse

Sinds afgelopen zomer is Brenda Remerink één van de ambachtelijke ondernemers in Carnisse. Als ondernemer en geëngageerde bewoner is ze de laatste tijd voor het voetlicht komen te staan.Wat?   Interview met Brenda Remerink


Waar?   Winkelgebied Zuidplein, Boterham Express


Wanneer?   9 december 2011


 


Als ondernemer en geëngageerde bewoner is Brenda Remerink de laatste tijd voor het voetlicht komen te staan. Sinds afgelopen zomer is ze één van de ambachtelijke ondernemers in Carnisse, die via ‘Pak je kans in Carnisse’ door de gemeente aangemoedigd worden om hun bedrijvigheden in Carnisse te ontplooien. Brenda geeft creatieve workshops, knapt meubelen op en verkoopt zelfgemaakte home-deco artikelen.


Naast het zelfstandig ondernemerschap zit Brenda niet alleen boordevol met ideeën voor de wijk, maar ze heeft ook de daadkracht om deze om te zetten in actie. In november 2011 organiseerde ze nog een straatfeest in de Texelsestraat en begin december zorgde ze dat er een kerstboom werd geplaatst in dezelfde straat. Volgens haar moet je “niet alleen klagen, maar ook iets doen”, en daar handelt ze ook naar. Daarom gaat ze zich waarschijnlijk ook als buurtmoeder melden. Over de buurtmoeders heeft ze gehoord tijdens een bewonersbijeenkomst in Nancy Zeelenberg waar toen ook enkele vrijwilligers in het zonnetje werden gezet. Ze wil graag iets voor de gemeenschap doen en als oplettende bewoonster is ze contact met de gemeente over zwerfvuil gewend.


Problematisch vindt ze aan Carnisse, dat er geen sociale controle meer is, dat men elkaar niet groet op straat. Dat heeft veel ermee te maken dat iedereen het “druk, druk, druk” heeft. De arbeidersmoraal in Carnisse is of heel hoog of mensen houden hun handen op. Ondanks het vele vuil op straat, vindt ze Carnisse een mooie oude wijk met veel historie.


En daarop wil ze inspelen met mooie ideeën voor een activiteitenprogramma voor volgend jaar. In het kader van 550 jaar Charlois denkt ze eraan  om in het voorjaar een krokusmarkt, in de zomer een ambachtenmarkt, in de herfst een pompoenenmarkt  en in de winter een kerstmarkt te organiseren. Dat zouden dan activiteiten zijn voor mensen die normaliter niet door activiteitenprogramma’s aangesproken worden: de 25-55-jarigen. Hiervoor is zij al contacten aan het zoeken, onder ander met andere ambachtelijke ondernemers, de gemeente en de winkeliersvereniging.


 


Kom in contact met Brenda Remerink via info@schoone-schijn.nl


Brenda is zowel voor individuele personen (particulieren) als voor bedrijven in te huren. Bijvoorbeeld op  kinder- of vrijgezellenfeestjes, een tupperware-party, maar ook voor activiteiten in verzorgingshuizen. Dat kan op locatie of bij mensen thuis (vanaf 5 personen).


 


Voor een indruk van haar werkzaamheden zie:En hier ook nog een link naar TV Rijnmond waar Brenda ook te zien is inzake de VVE-problematiek: http://www.rijnmond.nl/nieuws/15-06-2009/gemeente-helpt-vereniging-van-eigenaren


 


 


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @vcarnisse